روحانیت داراب‌کلا

شرح حال و موضوعات مرتبط ( توسط: ابراهیم طالبی دارابی دامنه )

روحانیت داراب‌کلا

شرح حال و موضوعات مرتبط ( توسط: ابراهیم طالبی دارابی دامنه )

آیة الله سیدرضی شفیعی دارابی

پست 2491 : به قلم دامنه. به نام خدا. امروز جمعه 7خرداد 1395 توفیق شد تا در باره ی مرحوم آیة الله حاج سیدرضی شفیعی دارابی _یکی از مفاخر بزرگ و تاثیرگذار دارابکلایی_ می نویسم.

ایشان متولد 1303 دارابکلا و متوفّای دوم فروردین 1386 ساری اند. فرزند مرحوم حاج سیدمحسن شفیعی دارابی از مؤمنین محل. طعم تلخ فوت پدرشان را در کودکی چشیدند. اما این سبب نگردید تا به کمال علمی نائل نشوند. طلبگی را در ساری و مشهد و قم و نجف اشرف بخوبی طی نمودند و سپس با کوله باری از علم و تجربه و اَدی دَین به دین و ملّت به ساری بازگشتند. با روحانیون معاصرش در دارابکلا مانند مرحومان: آیه آلله آقادارابکلایی، حاج آقاعلی شفیعی دارابی، پدرم شیخ علی اکبر طالبی دارابی، شیخ روح الله حبیبی، حاج شیخ احمد آفاقی، حاج سیدباقر سجادی، حاج سیدمهدی دارابی، حاج شیخ عبدلله دارابی، و... در قم همدروه و دوست و گاه هم حُجره بودند.

در ساری مدیریت مدرسه ی علمیه ی مصطفی خان را تا پایان عمرشان برعهده گرفتند و صدها طلبه تعلیم دادند. در مسجد جامع ساری امامت جماعت نمازهای یومیه بودند. ریاست جامعه ی روحانیت استان مازندران را بر عهده داشتند.

به دارابکلا علاقه داشتند. همیشه به دیدار اقوام و مؤمنان محل می شتافتند. کارهای به گره افتاده ی مردم _خصوصا" دارابکلایی ها_ را در همه ی اموری که قادر و متنفّذ بودند، بازمی کردند. گاه گاه برای سخنرانی های ایّام خاص، به مسجد و تکیه دارابکلا می آمدند. روحیه بخش مردم بودند. برای خیلی از جوان ها شغل اداری و کارگری ایجاد کردند. مرد بسیار دلسوز و مهربان محل بودند و مردم، ایشان را بسیار احترام می کردند. به خانه های مردم برای تالیف قلوب و عیادت و مراسم عروسی و عزا حاضر می شدند. و از جمله بارها منزل مرحوم پدرم، تشریف فرما می شدند و ما با اشتیاق از ایشان پذیرایی می کردیم. هیبت و وقار و در عین محبت و خوش اخلاقی ایشان بی نظیر و جذّاب بود. از این رو اغلب مردم دارابکلا به دیدارشان در مدرسه ی مصطفی خان ساری می رفتند و عرض ادب و احترام و نیز کسب مسائل شرعی می کردند. من نیز چند بار به همراه مرحوم پدرم در دفترشان و منزل شان به حضورشان رسیده بودم.

از ایشان هر چه بگویم کم است. مهمترین جمله ام این است عالِمی بسیار زیرک و هوشمند و تیزبین و مردم دوست بودند. آداب خاصی داشتند. به طلبه ها محبت خاصی می ورزیدند. روحانیی مردمی و پرطرفدار بودند. یکی از فرزندان شان روحانی ست. یعنی جناب حجة الاسلام والمسلمین سید احمدآقا شفیعی دارابی. که قبلا" در 24 مرداد 1394 در پست 1414 اینجا ایشان را معرفی کرده بودم.

تبارشان هم سبَبی و هم نسَبی روحانی و عالم اند. مانند: برادرشان مرحوم حاج سیدمهدی دارابی ، فرزندشان سید احمدآقا شفیعی دارابی، برادر همسر مکرمه ی شان مرحوم حجة الاسلام حاج آقاعلی شفیعی دارابی، داماشان جناب حجة الاسلام والمسلمین شیخ اسماعیل دارابکلائی _صادق الوعد_ برادرزاده شان حجة الاسلام سیدصادق دارابی طلبه ی مشهد _ که بزودی در باره ی ایشان خواهم نوشت_ و نوه ی برادرشان حاج سیدمصطفی دارابی _یعنی حجة الاسلام سیدمصطفی دارابی فرزند حاج سعید_ که قبلا" در 24 مرداد 1394 در پست 2144 اینجا ایشان را معرفی کرده بودم. و برخی از اقوام و خویشان دیگر ایشان. که در این پست کوتاه، می گذرم.

چون بنای این پست ها بر خلاصه گویی ست، از بقیه ی مسائل زندگی سرشار از خدمت و تبلبغ دین و راهنمایی های مردم، عبور می کنم و برای روح این روحانی مردمی و عالم بزرگ دینی دارابکلا و ساری و مازندران، عُلوِّ درجات می طلبم و بر بستگان نزدیک  و دورشان درود می فرستم. (منبع: دامنه داراب کلا. اینجا)

 عکس اختصاصی دامنه از مرحوم آیة الله حاج سیدرضی شفیعی دارابی. هدیه ی دوست طلبه ی فاضلم جناب آقاسیدمحمد شفیعی دارابی _حاج سیدتقی_ از مشهد مقدس به دامنه

 

سال 1362 در جبهه و در کنار رزمندگان اسلام

عالِم بزرگ مازندران، مدیر مدرسه ی علمیه ی مصطفی خان ساری و دبیر جامعه روحانیت استان مازندران مرحوم آیة الله حاج سیدرضی شفیعی دارابی از مفاخر روستای دارابکلا. متوفّای 1386 شمسی. که قبرشان در مزار دارابکلاست. (ویرایش شده دامنه)

مرحوم آیة الله حاج سیدرضی شفیعی دارابی؛ روحتان شاد و غریق رحمت باد

نمایی داخلی مدرسه ی مصطفی خان ساری. این عکس هدیه ی مهندس عبدی سنه کوهی مدیر  سایت سنه کوه اینجا به دامنه است

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد